Sy egna underkläder till barnen

Jag har sytt massor med trosor och kalsonger till barnen, se ett urval nedan. Det är ett bra sätt att ta tillvara småbitar av trikåtyger eller favoritkläder som blivit för små. Det är ett lagom stort projekt när andan faller på och resttygerna svämmar över i korgen. Kalsongmönstret kommer från Ottobre nr 1 2013 och trosmönstret hittade jag här.

Kalsonger brukar jag sy ihop på hushållsmaskinen och sen sticka ner alla sömsmåner och sy på resår med coverlock. Trosorna syr jag bara på hushållsmaskinen. Tyvärr har min kära gamla Elna Carina blivit kinkig senaste året eller så, hon vill inte längre sy ett enda stygn i resår. Det är verkligen synd för flerstegssicksacken på den maskinen är så fin, den är rundad och inte kantig som på andra maskiner och det blir väldigt fint såväl i midjeresåren som benresåren.

Det här inlägget postades i Återbruk, Barnkläder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.