En extrajacka att ha i väskan

Ibland är det varmt när jag går någonstans, till jobbet eller så. Då händer det att jag är lite äventyrlig och går hemifrån utan jacka. Denna blåsiga sommar har vädret ofta slagit om från sol till blåst när jag väl skall ta mig hem igen. Jag gillar inte att frys, men vill inte heller släpa med mig en stor jacka i onödan. Så nu har jag sytt mig en tunn vind- och regntät jacka som kan ligga i ryggsäcken.

Mönstret kommer från Ottobre nr 2 2017. Det skulle vara en linnekappa egentligen, lång med foder men utan dragkedja. Jag fick improvisera lite för att få vad jag ville ha men det var ju bra att ha ett mönster att utgå ifrån. Ottobre-plaggen i storlek 40 sitter bra på mig och så även denna gång.

Tyget är ett tunt syntettyg med någon slags gummerad baksida. Jag köpte det för flera år sedan i stuvhörnan på Ohlssons tyger. Nålhål syns tyvärr ganska bra i tyget så jag fick nåla och fästa tråden i sömsmånerna. Att sy fel och sprätta var inte ett alternativ här. För att matningen skulle fungera använde jag rullpressarfoten.
Kamerans färgåtergivning är tyvärr inte den bästa för detta plagg. Jackan ser rosa ut men den är intensivt lila (förvisso åt det rosa hållet).

För att skydda jackan i väskan sydde jag också en enkel förvaringspåse. Här ligger jackan löst vikt/rullad inuti påsen. Den väger nästan inget och tar liten plats i väskan.

Det här inlägget postades i Kläder till mig och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på En extrajacka att ha i väskan

  1. Aina Svensson skriver:

    Så fiffigt! En sån vill jag oxo sy. Otur att jag inte kan låna ditt mönster för det är ju inte min storlek.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.