Slit och släng? Nej, sy om!

Föreställ dig ett par långkalsonger i merinoull. De har använts nästan dagligen under den kalla årstiden i flera år. Benen är fortfarande hela men i grenen är bara hål kvar (och sömmen i polyestertråd). Kanske är de lite ätna av någon insekt? Såna långkalsonger kan jag ändå inte slänga. Tyget är ju jätteskönt. Tre par såna har jag tvättat och sparat och nu har jag återanvänt dem! Sonen har utomhusaktivitet som ändå kräver ”finkläder” så jag har sytt ett underställ av mina gamla långkalsonger. Det är inte det vackraste jag sytt men jag är ändå rätt nöjd.

Tröja sydd av två par långkalsonger. Benen från ena paret blev ärmar. Resten har jag kombinerat ihop så att jag kunde klippa bort det alltför slitna eller malätna. Tröjan är inte sydd efter mönster utan fram- och bakstycke är helt raka. Halsringningen är ganska vid för att tröjan inte skall synas under en skjorta.

Dessa långkalsonger var ”bara” rejält slitna i grenen. Jag har sytt benen lite smalare samt lagt in en mittdel fram sydd av det som blev över upptill. Resåren är ny.

 

Det här inlägget postades i Återbruk. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.