Jackan som blev en ryggsäck

Maken hade ledsnat på sin reklamjacka, så den fick jag överta. Den var tillverkad av ”gummityg” och därmed ganska regntålig. Jag tänkte göra en väska av den, men kom inte riktigt på hur den skulle se ut. Så fick jag en snilleblixt att istället sy en ryggsäck. Jag beställde reflexpasspoaler från utlandet och de tog flera månader på sig att komma, så jag hade gott om tid att konstruera ryggsäcken. Flera nätter låg jag i sängen och sydde i tanken istället för att sova! Så när passpoalerna äntligen dök upp gick sömnaden fort.

Jackan innan jag satte saxen i den.

Rutmönstret på jackans ärmar var dekorativt men väl glest, så jag fick förtäta det innan användning. Jackans blixtlås passade perfekt till huvudfacket och blixtlåsen från fickorna används till praktiska ytterfack.

Jag försöker undvika synliga sömsmåner, så ryggsäcken är sydd för att undvika det. De enda sömsmånerna som var synliga är i insidans botten, men dem har jag täckt med ett väv reklamband som kantade insidan på jackans huva.

Fodret i jackan var svart och trist, så det har jag använt mellan yttertyget och ryggsäckens foder. Det gröna fodret kommer från en loppisfyndad duk och är ett av mina riktiga favoritfoder som jag använt många gånger.

För att ge stadga åt baksidan och axelbanden har jag sytt in bitar av en loppisfyndad yogamatta.

Det här inlägget postades i Återbruk, Kassar & väskor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.