Natt-och-dagfilten

Goda vänner fick barn för några år sedan. Självklart ville jag sy något till barnet men kläder växer de ur så fort och sen glöms de bort. Så jag sydde en ”golvfilt” med två framsidor, för bebisen att ligga på. Filten är sydd som ett stort kuddfodral (drygt 80 x 80 cm), så att man kan fylla det med valfri mjuk stoppning och använda som en stor härlig kudde när ligga-på-golvet-perioden är slut.

Så gott som allt material är återbrukat av egna avlagda grejer eller sånt jag köpt på loppis. Solen är sydd av en gammal duk där undersidan också var fin. Så några av strålarna har spegelvända färger då jag sytt på dem med avigan utåt.

Solsidan är sydd av gamla jeans men där himlen bara är släta tygbitar är havet sytt av olika lappar med stickningar av guldtråd. Skummet på vågorna är en loppisfyndad spets som också döljer skarven mellan himmel och hav.

Såväl månen som mössan är faktiskt sydda av tyger jag köpt nya. Månens mössa fungerar även som en ficka.

Det här inlägget postades i Återbruk, Heminredning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.